Bezoek aan de bottelarij

Als onderdeel van mijn werk-studieprogramma ga ik van ontdekking naar ontdekking en heb ik de gelegenheid gehad om de diavoorstelling voor te bereiden voor de ontmoeting met dienstverleners georganiseerd door het VVV-kantoor van Brioude Sud Auvergne. deze bijeenkomst vond plaats op maandag 21 november in deBottelarij Saint Géron. Het is een grote WAUW

De aannemers en ik begonnen met een korte, duidelijke en goed uitgelegde fabrieksrondleiding.                                                                                                       

 Ik had geen idee dat er zo'n grote fabriek in zo'n dorp was Saint-Geron. Inderdaad, de fabriek exporteert al zijn flessen natuurlijk koolzuurhoudend mineraalwater internationaal: Verenigde Staten, Korea, Hong Kong, Taiwan, Rusland.  

Het bedrijf heeft een oppervlakte van 4 m²2, verpakt tot 15 flessen per uur en produceert meer dan een miljoen flessen per jaar.

 Wow indrukwekkend toch?

Bruisend bruisend water

Dit mineraalwater is van nature koolzuurhoudend, zonder kunstgrepen. Het enige gas is het kooldioxide opgelost in het water dat afkomstig is van de afzetting van de bron. Dit maakt het een sprankelend water van topkwaliteit dat de grote tafels waardig is. Het is een water erkend door de grote chef-koks! In 2018 won ze de gouden medaille van de 2e Internationale Gourmet Waters Competitie.

De fles heeft geen gebruikelijke vorm en is erg mooi. De kunstenaar Alberto Bali heeft de vorm van de fles gemaakt die erg designer is. Het is gemaakt van 100% recyclebaar glas

Verpakking voor verzending

Het wordt geleverd in kartonnen formaat. Het is verschillend van kleur, afhankelijk van de verzendlocaties.

 Wat ik vergat te zeggen is dat de fabriek met slechts 5 werknemers werkt, wat bewijst dat het machinepark zeer efficiënt is en technologisch voorop loopt.

We hebben alle machines kunnen zien die bottelen mogelijk maken. Fantastisch !

En jij?

Weet jij hoe de fabrieken eruit zien waar de producten die wij consumeren worden gemaakt? Heb je ooit bezocht? Ik in ieder geval niet en daarom hou ik ervan om de kans te krijgen om "achter de schermen" te ontdekken en dingen te ontdekken die we niet gewend zijn te zien, dat was het geval voor dit bezoek.

Daarna heb ik de bijeenkomst van de dienstverleners bijgewoond, die was best interessant, er was discussie en participatie, wat de bijeenkomst levendig en gezellig maakte. Iedereen geeft zijn mening over de gegeven informatie. Na de vergadering knabbelden we tijdens het discussiëren aan een klein buffet.  

Wateren van Saint Géron
Le Pré Grand 43360 Saint Géron
Tel. +33 (0) 4 71 76 01 00
Fax +33 (0) 4 71 76 07 54
Uw E-mail info@eauxsaintgeron.com